Obiady dla firm. Jak zorganizować wyżywienie dla pracowników?
Możliwość korzystania z posiłków dostarczanych przez catering dla firm jest dobrze oceniana przez potencjalnych pracowników. Przedsiębiorstwo zyskuje wizerunek firmy przyjaznej dla pracownika oraz dbającej o jego potrzeby. Posiłek powinien być dostosowany do rodzaju wykonywanych obowiązków – pracownicy fizyczni muszą otrzymywać więcej kalorii. Ciepły posiłek można zapewnić także pracownikom biurowym. Będzie to zastrzyk energii niezbędny do efektywnej i wydajne pracy.
Obiady dla pracowników z dowozem
Zakłady pracy mają obowiązek zapewnić pomieszczenia socjalne, w których pracownicy mogą spędzać przerwy. W takim pomieszczeniu zwykle znajduje się ekspres do kawy lub czajnik oraz mikrofalówka i lodówka. Pracownik może zatem przynieść własny posiłek i go podgrzać. Z takiej opcji korzystają nieliczni pracownicy, ponieważ nie każdy zdąży zagrzać swój posiłek, a przerwy są ograniczone. Dlatego bardzo dobrym rozwiązaniem jest catering dla firm – ciepłe posiłki przywożone są o określonej godzinie dla wszystkich pracowników.
Organizacja posiłków dla pracowników nie jest skomplikowanym zadaniem – wystarczy skontaktować się z wybraną firmą i ustalić rodzaj posiłków, godzinę dostaw i liczbę porcji. Usługi cateringu w Warszawie i Legionowie oferuje restauracja Łasuch, która specjalizuje się w daniach kuchni polskiej. Posiłki pakowane są w specjalne opakowania na wynos i przywożone o wskazanej godzinie. Jest to tańsze rozwiązanie w porównaniu do zamawiania posiłków codziennie z innej restauracji. Nawiązując współpracę z firmą cateringową, zyskujemy pewność, że dania obiadowe zawsze będą ciepłe, dostarczone punktualnie i w wystarczającej ilości.
Dlaczego warto zainwestować w catering dla firm?
Obecnie pracownicy coraz częściej zwracają uwagę na korzyści pozapłacowe, zwłaszcza że wynagrodzenia w poszczególnych firmach funkcjonujących w tej samej branży są zbliżone. Obiady na telefon z Legionowa to ciepłe, świeże i pełnowartościowe posiłki – nie trzeba martwić się podgrzewaniem ani zmywaniem naczyń. Posiłki pakowane są w jednorazowe opakowania. Menu jest zróżnicowane, co przekłada się na zbilansowaną dietę i budowanie zdrowych nawyków żywieniowych. Smaczne posiłki z pewnością wpłyną na zadowolenie pracownika z firmy.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana