Dlaczego warto zorganizować imprezę integracyjną w greckim stylu?
Impreza integracyjna w greckim stylu to dobry pomysł – pod warunkiem, że zostanie zorganizowana w odpowiednim miejscu, czyli lokalu, który słynie z najlepszego greckiego jedzenia. Imprezy tematyczne dla pracowników to ciekawa forma integracji oraz okazja do poznania smaków i zwyczajów innej kultury.
Jak się bawią Grecy? Przepis na udaną impreza integracyjną
Tańce, śpiew, pyszne jedzenie i śródziemnomorskie trunki to podstawa udanej imprezy w prawdziwie greckim stylu. Oczywiście menu musi zawierać wyłącznie tradycyjne dania kuchni greckiej, a repertuar muzyczny powinien wyrażać ducha tamtejszej kultury. Szczera radość z ucztowania w akompaniamencie znanej i lubianej greckiej muzyki powinny stać się motywem przewodnim imprezy firmowej.
Styl siga-siga to grecka interpretacja filozofii slow-life, polegająca na umiłowaniu chwili, czerpaniu radości z tego, co jest teraz oraz radości nawet z błahostek. Dokładnie taka powinna być impreza integracyjna w stylu greckim – pełna uśmiechu i pozytywnego nastawienia, co korzystnie wpłynie na przyszłe relacje współpracowników.
Gdzie zorganizować imprezę integracyjną w greckim stylu?
Impreza w prawdziwie greckim stylu musi odbyć się we właściwym lokalu, serwującym najlepsze specjały śródziemnomorskiej kuchni. Idealnym miejscem na greckie świętowanie jest restauracja grecka ZORBA, która mieści się w wieżowcu Amber Tower w Gdańsku. ZORBA to tańce, śpiew i muzyka na żywo. Restauracja znajduje się nieopodal mariny morskiej i przywołuje skojarzenia z grecką tawerną. Nie bez znaczenia jest także wystrój wnętrza, który zachęca do wspólnego świętowania w iście śródziemnomorskim stylu.
Zlokalizowany na 10 pietrze Rooftop to doskonałe miejsce na imprezy firmowe w Gdańsku — z tarasu widokowego rozpościera się piękny widok na starówkę. Co więcej, coctail bar serwuje najlepsze trunki rodem z Grecji, czyli oprócz wspomnianej ouzo także metaxę, retsinę i rakę oraz wiele znanych greckich win i piw.
W menu greckiej restauracji jest wszystko, z czego słynie Grecja. W kategorii przystawek warto wspomnieć o sosie tzatziki, hummusie i sałatce mykonos oraz sagankach. Skosztować można pysznych dan z grilla opalanego węglem drzewnym – kałamarnicy, ośmiornicy, wołowiny oraz popularnych szaszłyków z jagnięciny lub kurczaka. Serwowane są najlepsze owoce morza oraz tradycyjne greckie dania główne, czyli musaka oraz grecki placek peinirli w różnych odsłonach. Po takiej uczcie warto skusić się na deser, czyli sernik z metaxą lub pieczoną baklavę pistacjową.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana